čtvrtek 18. září 2014

Základní produkty pro začátečníky

Ahoj všem,

rozhodla jsem se pro Vás dát dohromady takový malý návod, seznam, žebříček - říkejme tomu jak chceme, produktů, které by měl každý začátečník s líčením vlastnit a které mu pomohou naučit se základy. :)

Setkávám se drtivou většinou lidí, kteří jsou moji blízcí, nebo klienti které líčím a jedna z prvních věcí co mi řeknou je : " Já by jsem nikdy nic takového nezvládla. Nevím čím se namalovat a co si koupit . "

Pokud se líčením přímo neživíte, není třeba mít doma 20 různých rtěnek, 15 paletek, 10 lesků na rty. Stačí opravdové minimum a nakupovat z rozvahou. Né vždy mají high end značky kvalitnější produkty než které seženete v drogérkách. Vyplatí se konzultovat, brouzdat po internetu a nechat se inspirovat. Samozřejmě je super, když má nějaká slečna výbavičku poskládanou pouze například z YSL, Chanel a Dior produktů...je to ale vždy nutné? NENÍ :)




1) Dle mého názoru naprosto nejdůležitější věc, do které je opravdu třeba investovat ja MAKE-UP samotný. Ptáte se proč? Je to poměrně logické. Právě ten pro Vás odvede největší práci a právě ten dělá pleť: bezchybnou, dokonalou a zdravě vypadající. Není nic horšího, než levný make-up, který vytvoří na obličeji mastné mapy, zvýrazní suché šupinky a jako korunu na vše je to špatný podtón a vypadá jako paštika. Make-up právě máme na obličeji nejdéle a správně by měl odvést tu práci po celý den a ne jen na hodinu či 2.
To znamená, že se opravdu vyplatí minimálně těch 200 kč do make-upu vrazit. Mezi mé nejoblíbenjěší make-upy, které můžete sehnat v běžných drogériich je "Wake me up" od Rimmel a " True Match " od L'oréal. Co se týče high end miluji " Vitalumiére " od Chanel a " Le Teint Touche Eclat" od YSL.


(web )

(web)


2) Paletka neutrálních stínů. Na čem se nejjednodušejí a nejlépe vyřádit a naučit líčení než na zemitých a neutrálních stínech? Nemusíte hned letět do M.A.C a nechat si za velké peníze sestavit paletku. Můj oblíbenec pro základy a vstřebání triků je " Runway Collection" od NYX nebo klasika, která nikdy neomrzí a bude dělat službu až do konce všech dnů " Naked paletka " od Urban Decay.

(web)

(web)




3) Klasická rudá rtěnka ( nejlépe matná :) ) je nejvíce sexy a také nejsnadněji oživí obličej. Udělá Vám nejvíce parády s minimem námahy. Pokud nejste kamarádky s červenými rty, nebo si zatím nejste jistí jak na to a zda to není " příliš ", experimentujte pomalu. Pro začátek stačí lesk s červeným nádechem, " pastelka ", nebo balzám . Pokud chcete investovat - nejvěrnější pomocník Vám bude " Ruby Woo " od M.A.C nebo odstíny " 111, 107 " z kolekce Kate Moss by Rimmel.

(web)


4) Asi nejvíce opomíjeným nástrojem na líčení jsou štětce a know - how na to jak je používat, na co a které si koupit. Není třeba mít 50 štětců a nevědět jak je používat. Pro začátek stačí 3-5 maximálně. Na make-up, tvářenku/bronzer, pudr a zbylé 2 na vymazlení kočičích očí :). Velká kvalita za poměrně málo peněz jsou štětce Real Techniques, kde si můžete koupit samotnou sadu zaměřenou na tvář a samotnou na líčení. A jak jsou štětinky heboučké !!!!!!
(web)


5) Poslední položkou v mém seznamu je matný bronzer. S tím se panečku dají dělat divy! Se správných štětcem můžete konturovat celý obličej ( líčení pro pokročilé :-P ), suplovat oční stíny, fakeovat týdenní dovolenou u moře a mnoho dalších věcí :). Já jsem si oblíbila bronzer od NYC. Je kvalitní, vypadá přirozeně a je to rozhodně největší utajovaný svatý grál drogérií.


(web)

To je vše! Záměrně jsem sem nedávala subjektivní produkty ( řasenky, lesky na rty, tužky na oči ). Jen chci podotknout, že každý je zvyklí se líčit jinak a každý má jiný vkus. Tohle jsou dle mého názoru univerzální věci, které sedí každému :)

Pokud máte nějaké požadavky na článek ( návod na make-upy, step by step na kouřové líčení, atd, atd. napiště je do komentářů, nebo do vzkazů na facebooku ).

Pac a pusu

V.

FACEBOOK : https://www.facebook.com/blogbeautymark?ref=bookmarks

Žádné komentáře:

Okomentovat